Plantinstructie Cyclamen

Winterharde cyclamen produceren sierlijke teruggeslagen bloemen en klimop tot ronde, vaak gemarmerde bladeren. Ze liggen prachtig tegen de grond en zullen in de late winter en het vroege voorjaar voor belangstelling in de tuin zorgen, terwijl hederifolium-variëteiten in de late herfst een vleugje kleur zullen toevoegen. Ze zijn uitstekend geschikt voor aanplant in een bosrijke omgeving of onder bladverliezende heesters.

Cyclamens worden het liefst geplant in goed doorlatende, humusrijke, matig vruchtbare grond in halfschaduw - ze verdragen geen natte gebieden waardoor ze gaan rotten, voeg daarom een beetje gruis toe om de afwatering te vergemakkelijken. Plaats de knollen 1 cm onder het oppervlak, zodat er ongeveer 20 tot 30 knollen per vierkante meter kunnen groeien. Als ze te diep worden geplant, zullen ze nooit bloeien en zullen ze hoogstwaarschijnlijk gaan rotten. Hoewel cyclamen over het algemeen niet graag gestoord worden en tijd nodig hebben om tot rust te komen voordat ze hun bloemenspektakel produceren, is het wachten de moeite waard. Door de jaren heen vinden ze hun eigen rustplaats door zich naar de oppervlakte te trekken.

Nadat hun bloemen zijn uitgegeven, zullen cyclamen zaaddozen produceren die terug naar de grond spiraalsgewijs bewegen, zichzelf zachtjes net onder de grond duwen en hun zaden verspreiden. Insecten zullen ze dan door de tuin dragen en ze in staat stellen nieuwe kolonies te creëren. Het proces duurt een paar jaar, maar je zult merken dat de bladeren gestaag groter worden totdat ze hun bloeipotentieel bereiken. Het is een goed idee om uw cyclamen te voorzien van een zeer dunne laag afgestoken schorsmulch zodat de zaadkoppen erin kunnen parelen.

Bij aankomst altijd uitpakken en op een koele plaats bewaren tot het planten.

Let op!
Draag altijd handschoenen bij het hanteren van cyclamen, omdat deze huidirritatie kunnen veroorzaken. Alle delen kunnen giftig zijn voor honden en katten en mogen niet gegeten worden.

Potentiële problemen, plagen en ziekten:

Bacteriële zachtrot: deze door de bodem overgedragen bacterieziekten die worden bevorderd door warme, natte grond kunnen ervoor zorgen dat het blad geel wordt en de plant verwelkt. Indien onbehandeld, zal de plant uiteindelijk sterven.

Botrytis/grauwe schimmel: deze schimmelziekte die meestal wordt veroorzaakt door te veel vocht, warme temperaturen en slechte luchtcirculatie is in eerste instantie te zien als bruine vlekken/grijze schimmel op de bladeren en stengels. Als u tekenen van deze ziekte opmerkt, verwijder dan onmiddellijk de aangetaste bollen/planten en vernietig ze. Botrytis is een virus dat zich in de lucht verspreidt en zich snel kan verspreiden in de wind, dus composteer geïnfecteerd materiaal niet.

Virussen: meestal overgedragen door bladluizen, kunnen ze een aantal problemen veroorzaken, variërend van het verschijnen van misvormde bladeren en bloemen tot kleurpatronen en strepen. Probeer infecties te voorkomen met een knoflookspray of insecticide en til de zwaar aangetaste planten op het eerste gezicht op en vernietig ze.

Related Products
La garantie de satisfaction Peter Nyssen

Si vos articles sont endommagés ou défectueux, nous nous engageons à les remplacer ou à vous rembourser.

100% Paiement en Ligne Sécurisé  Approuvé par TrustWave Satisfaction Client Garantie
Commencez votre liste dès aujourd’hui!

Ouvrez un compte dès maintenant et commencez l'élaboration d'une collection de bulbes parfaits pour votre jardin.

Sauvegardez vos articles préférés pour plus tard.
Plus d'informations
Commerce et vente en gros
Paysagistes professionnels, concepteurs de jardins, domaines, conseils, producteurs de fleurs, industries du jardin, organismes de bienfaisance et autres organisations similaires.

Nous sommes à votre service!

Postulez dès maintenant!